Adana Kısırı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 4 su bardağı kaynamış su
- 2 domates
- 2 salatalık
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1-2 tane sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 limon
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
Adana Kısırı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel işe bulgurumuzu ıslatmakta başlıyoruz.
- Üzerini birşey ile örtüp şişmesini beklerken materyallerini doğruyoruz.
- Şistikten sonra bulgurun üzerine baharat bat eksisi limon salca ve yağı ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Yeterlice karıştırdıktan sonra yeşilligini ekleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun ????.