Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adana Usulü İçli Köfte

Adana Usulü İçli Köfte

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
adana-usulu-icli-kofte.jpg

Adana Yordamı İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller


İç harcı için;
  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım paket margarin
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber ,pul biber ,kırmızı toz biber
  • Maydanoz
Hamuru için;
  • 4 su bardağı ince (kısırlık) bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ,pul biber,toz kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıcak su

Adana Yolu İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle içi hazırlayalım.
  2. Kıymayı tencereye alalım içine zeytinyağını ek edelim.
  3. Kıyma suyunu çekerken biraz piştikten sonra üzerine doğradığımız soğanları ve de yarım paket margarini ekleyelim.
  4. Soğanlarla birlikte güzelce pişirdikten sonra üzerine salçaları ve de baharatları ekleyelim.
  5. İçimiz uygunca piştikten sonra üzerine ince kıydığımız maydanozları ekleyelim ve bir defa karıştırıp altını kapatalım ve de soğumaya bırakalım.
  6. Hamuru için öncelikle bulgur ve irmiği yoğurma kabına alalım ve üzerine kaynattığımız suyu ekleyip şişmesini bekleyelim.
  7. Şiştikten sonra üzerine baharatları ve de salçaları ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  8. Bunları güzelce yoğurduktan sonra yumurtayı kıralım bir çevrimlik onu da yoğurduktan sonra unu ekleyelim.
  9. Unla da yeterlice yoğurduktan sonra yoğurma kabında rahatça hareket ediyorsa hamur olmuş demektir.
  10. Açmaya başlayalım iç harcımızın düzgünce donduğundan emin olalım yoksa köftenin hamurunu çatlatıyor.
  11. Güzelce açalım içleyelim ve isteğe bağlı olarak kızartabilirsiniz ya da haşlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not:.

İç harcın içine ayçiçek yağı koymayın zira için donması gerekli ayçiçek yağı donmadığı için hamuru açıp içine koyduğunuz da geri kapatması güç oluyor hamuru dağıtıyor ve çatlatıyor ya margarin ile zeytinyağı yağda iç yağı varsa onunla birlikte zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağınız yoksa yalnızca margarin ile yapın.

İç harcını yağının muhakkak olması lezzeti arttırır ona dikkat edelim.

Açarken elimizi çok ıslatmayalım.

Toplamda bu ölçüden 51 adet çıktı.

Hamurun ölçüsü ikiye bir biçiminde yani iki bardak bulgur için bir bardak irmik bir bardak un formunda.

Adana Yöntemi İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt