Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Adete 8-10 gün kala test yaptım sonuç negatif hamilemiyim ?

Adete 8-10 gün kala test yaptım sonuç negatif hamilemiyim ?
0
178

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Adete 810 gün kala deneme yaptım sonuç negatif hamilemiyim ? Hamilelik şüphesinde her anne adayı hamilelik testi yaptırmayı aklından geçirir Gebeliğin teyidi için yapılan plano testler kan testinden daha basit ve pratik olduğundan en fazla tercih edilendir Fakat plano testlerin hatalı netice verme ihtimali vardır Testin darbe alması , tstin son kullanım tarihin geçmesi,testin yanlış uygulanması gibi Olur Ya bu olumsuzluklar söz konusu değilse idrardan yapılan plano testler %99 içten sonuç verir HCG kanda hamilelik testi ise %100 net sonuç verir muhakkak yanılma payı yoktur Hamilelik olmak isteyen bayan lar kadar , sayfamıza gebelik testleri ile ilgili sıklıkla sorular yöneltilmekte Bu sorular dan biri adetime 10 gün kala gebelik testi yaptım , netice kesinmi dir ? Hamilelik testi ile ilgili aynı soruları çok sık aldığımız dan bu konuya açıklık getirmek için bu makaleyi hazırlama gereği duyduk Hamilelik testi ne vakit yapılır, adete 810 gün kala hamilelik testi yapılırsa dürüst sonuç alınır mı , bütün detaylar yazımızın devamın da HAMILELIK TESTİ İLE İLGİLİ SIKLIKLA YÖNELTİLEN SORULAR * İlişkiye girdim ertesi gün deneme yaptım netice negatif hamilemiyim ? İdrar da gebelik testi ilişkiden derhal sonra uygulanırsa netice vermez Dürüst netice verebilmesi için , beklenen menste gecikme olması gerekmektedir * Adete 810 gün kala gebelik testi yaptım netice negatif , gebe kalma olasılığım nedir ? Bu sorunun yanıtıda tıpkı yukarda oysa gi beklenen menste geç kalma olmadan deneme yapılmamalıdır * Adetime 3 gün var midem bulanıyor başım ağrıyor HCG testi yaptım değer 0,5 hamilemiyim ? Bu soruya yanıtımız defalarca tektir Belirtilere dayanarak hamilelik teşhisi olmaz Ayrıca gebelik testinden içten ve net sonuç edinmek için beklenen menste en düşük 3 jurnal gecikme olması gerekmektedir Acilen hamilelik testi ile ilgili manâlı detayları sizlerle paylaşalım Öncesi ; Gebelik Testi Nedir? Ne Vakit Gebelik Testi Yapılır ? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz 73287 73287 adete810gunkalatestyaptimsonucnegatifhamilemiyim5c44ce40d284dadete810gunkalatestyaptimsonucnegatifhamilemiyim5c44ce40d284d 491 868 Adete 810 gün kala test yaptım sonuç negatif hamilemiyim ? gebeliktestijpg73287 Adete 810 gün kala test yaptım sonuç negatif hamilemiyim ? gebeliktestijpg73287 Testin adetiniz gecikmeden önce yapmanız fayda sağlamaz, gebeliğin testte görüebilmesi için adet gecikmesi olması gerekir hatta adet gecikmesinin üzerinden 45 gün kadar geçmesi idealdir İdrarda gebelik testi ilişkiden ne değin sonradan netice verir? İdrarda hamilelik testi ilişkiden hemen sonraki günlerde sonuç veremez Genellikle dürüst sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar bekleyip o günlerde testi yapmak gerekir Bunun sebebi: İdrarda hamilelik testi gebeliğe emrindeki oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde girilen ilişkiyle oluşabilir Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime dek ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 10 gün değin sürer Rahime yerleştikten daha sonra gebelikten salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir Hatta hamilelik rahime yerleştikten sonradan bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir Tüm bunlardan nedeniyle kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonradan gebelik oluşursa bu gebeliğe emrindeki salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için neredeyse 15 gün değin zaman geçmelidir Bu da bir sonraki adet dönemine eşit kazanç, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana eşit gelir O yüzden gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır Bu testte hamilelik çıkmazsa güvenilirliği arttırmak açısından 1 hafta sonra deneme tekrarlanmalıdır Bu şekilde birincil testte %90 olan test günenilirliği ikinci deneme yapılırsa %95'lere değin çıkar Testin artı (gebelik var) göstermesi negatif (gebelik değil) göstermesine kadar daha günenilirdir gerçi her tür adet gecikmesinde test neyi gösterirse göstersin doktora başvurmalısınız çünkü test hamilelik gösterse bile bu adi bir gebelik olmayabilir, dış hamilelik olabilir Deneme hamilelik değil gösterse bile farketmeden hamile olabilirsiniz Gebeliğin ultrasonla tanısı: Adet bir hafta geciktiğinde yani gebelik 5 haftalık olduğunda vaginal ultrasonla hamilelik kesesi görülebilir; karından bakılan (abdominal) ultrasonla görülebilmesi için gebeliğin asgari 6 haftalık olması gerekir, yani adeti 2 hafta gecikmesi gerekir Kanda hamilelik testi (BHCG) değeri 1500'e ulaştığında transvajinal ultrason ile gebelik kesesi görülebilir BHCG değeri 20003000'e ulaştığında karından yapılan ultrasonla gebelik kesesi görülebilir, daha önce görülemez Hamilelik testinin pozitif çıkması vücutta hamilelik varlığının belli kanıtıdır ancak bu hamilelik sıradan bir hamilelik olmayabilir, rahim içinde yada haricen (dış gebelik) olabilir Gebeliğin rahim içinde olup olmadığı yalnızca ultrasonla saptanabilir, bunu idrar yada kandaki hamilelik testleri belirleyemez