Adı Bahane Lezzeti Şahane Islak Kek Tarifi İcin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı sut
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kakao (25 gr)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
Sosu icin
*1 su bardağı kakaolu karışım
*Yarım su bardağı sut
Uzeri icin
*Hindistan cevizi
Adı Bahane Lezzeti Şahane Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Oncekikle derin bir kapta yumurta, şeker iyice cırpıldıktan sonra sut, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar cırpılır
*Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır
*Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur
*Yağlanmış tepsiye dokulerek onceden ısıtılan 170 derece fırına surulur Uzeri icin ayırdığınız karışıma yarım bardak sut ilave ederek 1 taşım kaynatılır
*Fırından cıkan kekin ilk sıcaklığı cıktıktan sonra keki kesin ve 10 dk kadar sonra uzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dokun 12 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir
*✔Islak kekinizin yumurta kokmaması icin yumurtayı şekerle cok iyi cırpmak gerekir, boylelikle hem kekiniz daha iyi kabarır hem de yumurta kokusu olmaz
Not: Ben kare buyuk boy borcamda yaptım ve 2025 dk arasında verilen derecede pişti Sizde dikkat edin kekiniz yanmasın her fırın bir değil kontrol edin Birde kek kalıbınızı kucuk yada derin bir kalıp secmeyin ki sos kekin her dilimine yetsin ve daha guzel olsun 1 gun onceden yapıp buzdolabına da koyabilirsiniz oylede lezzetli oluyor
Afiyet Olsun
*3 adet yumurta
*1, 5 su bardağı sut
*1, 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket kakao (25 gr)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
Sosu icin
*1 su bardağı kakaolu karışım
*Yarım su bardağı sut
Uzeri icin
*Hindistan cevizi
Adı Bahane Lezzeti Şahane Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Oncekikle derin bir kapta yumurta, şeker iyice cırpıldıktan sonra sut, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar cırpılır
*Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır
*Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur
*Yağlanmış tepsiye dokulerek onceden ısıtılan 170 derece fırına surulur Uzeri icin ayırdığınız karışıma yarım bardak sut ilave ederek 1 taşım kaynatılır
*Fırından cıkan kekin ilk sıcaklığı cıktıktan sonra keki kesin ve 10 dk kadar sonra uzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dokun 12 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir
*✔Islak kekinizin yumurta kokmaması icin yumurtayı şekerle cok iyi cırpmak gerekir, boylelikle hem kekiniz daha iyi kabarır hem de yumurta kokusu olmaz
Not: Ben kare buyuk boy borcamda yaptım ve 2025 dk arasında verilen derecede pişti Sizde dikkat edin kekiniz yanmasın her fırın bir değil kontrol edin Birde kek kalıbınızı kucuk yada derin bir kalıp secmeyin ki sos kekin her dilimine yetsin ve daha guzel olsun 1 gun onceden yapıp buzdolabına da koyabilirsiniz oylede lezzetli oluyor
Afiyet Olsun