Adıyaman Tarzı Dövmeç Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg patlıcan
- ️ yarım kg biber
- Yarım kg domates
- 1 baş sarımsak
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
Adıyaman Yordamı Dövmeç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları mesken fırını yahut mahalle fırınına yolluyoruz.
- Pişen zerzevatları soyduktan sonra bir bardak yardımı yahut bıçakla yeterlice dövüyoruz.
- Dövdüğümüz zerzevatları uygun bir tencere yahut tavaya alıp yağ pul biber sarımsak ve tuzunu ek edip 10 dakika soteliyoruz.
- Zevkinize nazaran fırın tepsisine yayıp fırınlayabilirsiniz isterseniz de direk servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. ????afiyet olsun. ????