Adnan Oktar'ın davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'nin önünde davul zurna çaldırıp oynayan Büyük Birlik Partisi Bolu eski Vilayet Lideri Mahmut Alan, "Kendisine buradan el sallıyorum. Adnancığım izle beni" dedi.
Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianame kapsamında, ortalarında örgüt elebaşısı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılanmasına bugün başlandı. Oktar hakkında, 22 farklı kabahatten 420 yıldan 871 yıla kadar mahpus cezası isteniyor.
ADNAN OKTAR: BUNLAR İNGİLİZ DERİN DEVLETİNİN OYUNU
Savunmasına başlayan Adnan Oktar, suçlamaları kabul etmeyerek "Bunlar İngiliz derin devletinin oyunu" dedi.
Oktar, "Ben bana bağlı kümedeki bayanları Allah aşkı ile sevdim. Makus bir niyetim olmadı, yazılanların hepsi iftira" sözlerini kullandı.
ADİL SERDAR SAÇAN: KAPALI SİCİL EVRAKLARIMI ZEKERİYA ÖZ'E VERDİLER
Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan ve 1999 yılında Adnan Oktar ve kümesine yönelik düzenlenen operasyonun başında bulunan devrin İstanbul Organize Cürümlerle Gayret Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, duruşma salonu önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.
Duruşmada savunma yapan sanık Adnan Oktar'ın kendisine yönelik suçlamalara karşılık verdiğini anlatan Saçan, "Hep İngilizlerin devleti onu aldırmış. O alınınca dolar yükselmiş. Mübarek bir insanmış. İslam onların üzerinde yükseliyormuş' üzere abuk subuk şeyler söylüyor. Somut suçlamalarla ilgili 'ben niçin o denli yapayım ki' falan diyor" sözlerini kullandı.
Sanık avukatlarının talepleri doğrultusunda mahkeme liderinin iddianamenin okunmasına karar verdiğini lisana getiren Saçan, "İddianameyi okudu. Sanıkların kimlik tespiti yapılmadı. O da itirazlar ortasındaydı. Yetki ve vazife itirazları vardı, mahkeme onları da reddetti. Direkt Adnan Oktar'ın bir numaralı kuşkulu olarak savunmasına geçti ve devam ediyor şu anda" biçiminde konuştu.
Saçan, sanıkların FETÖ ile kontaklı olup olmadıklarına ait bir soru üzerine şunları kaydetti:
"Ergenekon soruşturmasında burada, tam gerinizdeki mahkemede müdahil oldular. Benim kendimde bile olmayan kapalı sicil belgelerimi Zekeriya Öz'e verdiler. Bunlar dava evrakında var. Ve bunlardan firarda olan Emre Çalıkoğlu denilen şahıs buraya gelip aleyhimde tanıklık yaptı. Güya 1999'da biz bunları alınca 'Sizi Ergenekon ismine aldık' demişiz. Direkt müdahale ettiler. O zamanki savcı Zekeriya Öz ile son derece sıkı fıkıydılar. O mevzuda söyledikleri hiçbir şey yanlışsız değil. Esasen vakit bunu gösterecek. Bu bahsettiğim husus Ergenekon yargılama evrakında var. İstedikleri kadar inkar etsinler. Evraklar, dokümanlar konuşur."
Saçan, davada müşteki olduğunu fakat "bir numaralı" müşteki olmadığını lisana getirerek, "Adım A ve D ile başladığı için fihrist nedeniyle öyle" diye konuştu.
DAVUL ZURNA ÇALDIRIP OYNADI
Adnan Oktar örgütünden iki kızını kurtarmak için Avusturya'dan gelen Elvan Koçak'a takviye çıktığı için tutuklandığını ve hakkında davalar açıldığını öne süren Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu eski Vilayet Lideri Mahmut Alan, Adnan Oktar'ın davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'nin önünde davul zurna çaldırıp oynadı.
"ADNANCIĞIM İZLE BENİ"
Mahmut Alan, "Beni tutuklattığında 'Boluluyum Bolulu' türküsünü televizyonda çaldırıp, dansöz oynatmıştı. Kendisine buradan el sallıyorum. Adnancığım izle beni" dedi.
3 BİN 908 SAYFALIK İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede, sanıkların haricinde 26 mağdur kişi mağdur, ortalarında eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu 99 kişi ise müşteki sıfatıyla yer alıyor. Mağdur ve müştekilerin yanı sıra 23 tanıkve aktif pişmanlıktan yararlanan 25 kişinin beyanlarına yer verilen iddianamede, kabahat örgütünün kurucu ve yöneticisi olan sanık Adnan Oktar elebaşılığındaki silahlı hata örgütünün biri firari 13 yöneticisi bulunduğu anlatılıyor.
Dışarıdaki kedicikler, davul zurna eşliğinde Adnan Oktar'a takviye için Silivri'ye geldi
İddianamede, sanıklar hakkında istenen cezalar şöyle:
"Siyasal yahut askeri casusluk cürmüne teşebbüs etme, cürüm işlemek maksadıyla örgüt kurma ve yönetme, kabahat işlemek gayesiyle kurulan örgüte üye olma, hata işlemek gayesiyle kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel atak, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden mahrum kılma, hatadan kaynaklanan mal varlığı pahalarını aklama, hakaret, 3628 Sayılı mal varlığı bildiriminde bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Çaba Kanunu'na muhalefet, şahıslar ortasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, ferdî dataların kaydedilmesi, taammüden öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek yahut gizlemek, resmi evrakta sahtecilik ve hatalıyı kayırmak."
ADNAN OKTAR'IN 871 YILA KADAR MAHPUSU İSTENİYOR
İddianamede, örgüt elebaşısı Adnan Oktar hakkında ise ''Devletin bâtın kalması gereken bilgilerini siyasal yahut askeri casusluk hedefiyle temin etme'', ''Suç işlemek maksadıyla örgüt kurma-yönetme'', ''Terör örgütüne (FETÖ)üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek'', ''Kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet Etmek'', ''Resmi belgeyi yok etmek'', ''Resmi evrakta sahtecilik'', ''Nitelikli cinsel saldırı'', ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı'', ''6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek'', ''Eğitim öğretim hakkının engellenmesi'', ''Eziyet etme'', ''Şantaj'', ''Cebir tehdit yahut hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma'', ''Suçtan kaynaklanan mal varlığı pahalarını aklama'', ''Dolandırıcılık'', ''3628 Sayılı Kanuna Muhalefet'', ''Hakaret'', ''Tehdit'', ''Hukuka Karşıt Olarak Şahsî Bilgileri Kaydetmek'', ''Suçluyu kayırma'' ve ''Kişiler ortasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması'' kabahatlerinden toplam 420 yıldan 871 yıla kadar mahpus cezasına çarptırılması isteniyor.