Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Afganistan'ın Yemek Kulturu

Afganistan'ın Yemek Kulturu
0
74

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Afgan mutfağı,
Afganistan mutfak kulturu

Afgan mutfağının Olmazsa olmazları et, ekmek ve pirinc olduğu, baharat ve taze otların da bol kullanıldığı Afgan mutfağında yoğurt, yemeklerin yanında cokca tuketiliyor Yemek kulturunde tatlılara da cok onem veren ve cok tatlı tuketen Afganlar, tatlılarını genellikle kızartarak ve ustune koyu şurup dokerek veya şeker serperek tuketiyor

Afgan mantısının da onemli lezzetlerden biri olduğu Afganistan mutfak kulturunde, diğerlerinden farklı olarak mantının icine kuşbaşı et konuluyor ve buharda pişiriliyor Tatlıların da onemli bir yer tuttuğu belirtilen Afgan mutfağında, Afgan ekmeği, sebzeli et yemeği, ıspanakla yapılan zumrut pilavı gibi cok sayıda lezzetli yemekler bulunuyor

Afgan mutfağının onemli lezzetleri arasında yer alan Afgan Pilavı'nın yapılışı ise şoyle:

''Kazanda soğan ve yağ birlikte kavrulduktan sonra icine et atılır Et, soğan ve yağ ile birlikte iyice pişirilir Sonra havuc ve domates eklenir Bu malzemeler su eklenerek bir sure daha kaynatılır Kaynatma işlemi bittikten sonra bu malzemelerin uzerine, yaklaşık olarak 1 saat suda bekletilen pirinc konur Pirinc atıldıktan sonra kazanın uzerine tekrar su eklenir Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilen yemek, bir sure bekletildikten sonra servise hazır hale gelir''
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt