Afgan mutfağı,
Afganistan mutfak kulturu
Afgan mutfağının Olmazsa olmazları et, ekmek ve pirinc olduğu, baharat ve taze otların da bol kullanıldığı Afgan mutfağında yoğurt, yemeklerin yanında cokca tuketiliyor Yemek kulturunde tatlılara da cok onem veren ve cok tatlı tuketen Afganlar, tatlılarını genellikle kızartarak ve ustune koyu şurup dokerek veya şeker serperek tuketiyor
Afgan mantısının da onemli lezzetlerden biri olduğu Afganistan mutfak kulturunde, diğerlerinden farklı olarak mantının icine kuşbaşı et konuluyor ve buharda pişiriliyor Tatlıların da onemli bir yer tuttuğu belirtilen Afgan mutfağında, Afgan ekmeği, sebzeli et yemeği, ıspanakla yapılan zumrut pilavı gibi cok sayıda lezzetli yemekler bulunuyor
Afgan mutfağının onemli lezzetleri arasında yer alan Afgan Pilavı'nın yapılışı ise şoyle:
''Kazanda soğan ve yağ birlikte kavrulduktan sonra icine et atılır Et, soğan ve yağ ile birlikte iyice pişirilir Sonra havuc ve domates eklenir Bu malzemeler su eklenerek bir sure daha kaynatılır Kaynatma işlemi bittikten sonra bu malzemelerin uzerine, yaklaşık olarak 1 saat suda bekletilen pirinc konur Pirinc atıldıktan sonra kazanın uzerine tekrar su eklenir Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilen yemek, bir sure bekletildikten sonra servise hazır hale gelir''
Afganistan mutfak kulturu
Afgan mutfağının Olmazsa olmazları et, ekmek ve pirinc olduğu, baharat ve taze otların da bol kullanıldığı Afgan mutfağında yoğurt, yemeklerin yanında cokca tuketiliyor Yemek kulturunde tatlılara da cok onem veren ve cok tatlı tuketen Afganlar, tatlılarını genellikle kızartarak ve ustune koyu şurup dokerek veya şeker serperek tuketiyor
Afgan mantısının da onemli lezzetlerden biri olduğu Afganistan mutfak kulturunde, diğerlerinden farklı olarak mantının icine kuşbaşı et konuluyor ve buharda pişiriliyor Tatlıların da onemli bir yer tuttuğu belirtilen Afgan mutfağında, Afgan ekmeği, sebzeli et yemeği, ıspanakla yapılan zumrut pilavı gibi cok sayıda lezzetli yemekler bulunuyor
Afgan mutfağının onemli lezzetleri arasında yer alan Afgan Pilavı'nın yapılışı ise şoyle:
''Kazanda soğan ve yağ birlikte kavrulduktan sonra icine et atılır Et, soğan ve yağ ile birlikte iyice pişirilir Sonra havuc ve domates eklenir Bu malzemeler su eklenerek bir sure daha kaynatılır Kaynatma işlemi bittikten sonra bu malzemelerin uzerine, yaklaşık olarak 1 saat suda bekletilen pirinc konur Pirinc atıldıktan sonra kazanın uzerine tekrar su eklenir Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilen yemek, bir sure bekletildikten sonra servise hazır hale gelir''