Ev yapaımı afyon kaymağı
afyon kaymağı tatlısı
afyon kaymagı tarifi
afyon kaymaği
AFYON KAYMAGI
imagesafyonkaymagitarifiafyonkaymaginasilyapilirresimli5ad4620a85a39
MALZEMELER
1kg sut
1su bardağı un
1su bardağı şeker
1 corba kaşığı nişasta
1corba kaşığı margarin
1paket vanilya
Altı icin 250gr hindistan cevizi
Ustu icin 100gr fındık
1paket krem şanti
YAPILIŞI
sut, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı
tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp
pişirin pişince mikserle cırpın
Tepsiye dibi hic gozukmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin
ustune muhallebiyi dokup soğumaya bırakın
1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin uzerine surup
dovulmuş fındığı uzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra
iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayarak servis yapın
AFİYET OLSUN
afyon kaymağı tatlısı
afyon kaymagı tarifi
afyon kaymaği
AFYON KAYMAGI
imagesafyonkaymagitarifiafyonkaymaginasilyapilirresimli5ad4620a85a39
MALZEMELER
1kg sut
1su bardağı un
1su bardağı şeker
1 corba kaşığı nişasta
1corba kaşığı margarin
1paket vanilya
Altı icin 250gr hindistan cevizi
Ustu icin 100gr fındık
1paket krem şanti
YAPILIŞI
sut, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı
tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp
pişirin pişince mikserle cırpın
Tepsiye dibi hic gozukmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin
ustune muhallebiyi dokup soğumaya bırakın
1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin uzerine surup
dovulmuş fındığı uzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra
iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayarak servis yapın
AFİYET OLSUN