Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Afyon Usulü Bükme

Afyon Usulü Bükme
0
50

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
afyon-usulu-bukme.jpg

Afyon Metodu Bükme Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin;
  • 15 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 fiske şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 ölçü ılık su
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
İç Harcı İçin;
  • 1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 büyük uzunluk kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 500 gram rastgele bir peynir
Hamuru Açmak İçin;
  • Bir ölçü kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Afyon Adabı Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamur gereçlerini yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurup, avuç içiniz kadar orta uzunluk bezelere bölün,üzerini streçle kapatıp dinlendirin .
  2. Hamur dinlenirken kuru soğanları yarım kahve fincanı yağda kavurup baharatlarını ve haşlanmış mercimeği ekleyip kavurun.
  3. Mercimekler  olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Maydanozları doğrayıp ,ezilmiş peynirle karıştırın.
  5. Kuyruk yağını kavurup ,yağını çıkarıp haşhaş ve sıvı yağla birleştirin
  6. Bezeleri oklava yardımıyla yuvarlak tepsi boyutunda açıp ,aralarına kuyruk yağlı haşhaşlı yağ karışımından fırçayla sürüp ,rulo yapın yada katlayın ve bıçakla kesimlere ayırın.
  7. Ayırdığınız küçük kesimleri elinizle tekrar yağlayarak açıp kimilerinin ortasına mercimekten kimilerine da peynir koyup tüm harcı bitesiye kadar bezeleri açıp bükme biçimi verip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarıp birinci sıcağı gidince sıcak olarak servis yapın. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Afyon Metodu Bükme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt