Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği

Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
afyon-yoresinin-agzi-acik-boregi-4.jpg

Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo efsane marka un
  • Biraz tuz
  • Su
İçi için;
  • 1 küçük kase ezilmiş haşhaş
  • Salamura peynir yahut lor
  • Varsa iç yağı yoksa margarin ve sıvı yağ

Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Tuz su un ile olağan yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  2. 15 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Yoğurduğunuz hamuru iki büyük kesime ayırın.
  4. Kesimin birini oklavayla açıp çok( ince değil ) üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ve haşhaşı sürüp rulo yapın.
  5. Sonra öteki parçayı açın tıpkı süreci yapın. Ruloyu küçük kesimlere bölün.
  6. Her parçayı tekrar açın tam ortasına peynir koyun ve yağlı tepsiye dizin.
  7. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerini yağlayın ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt