
Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo efsane marka un
- Biraz tuz
- Su
- 1 küçük kase ezilmiş haşhaş
- Salamura peynir yahut lor
- Varsa iç yağı yoksa margarin ve sıvı yağ
Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği Tanımı Yapılışı
- Tuz su un ile olağan yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- 15 dakika hamuru dinlendirin.
- Yoğurduğunuz hamuru iki büyük kesime ayırın.
- Kesimin birini oklavayla açıp çok( ince değil ) üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ve haşhaşı sürüp rulo yapın.
- Sonra öteki parçayı açın tıpkı süreci yapın. Ruloyu küçük kesimlere bölün.
- Her parçayı tekrar açın tam ortasına peynir koyun ve yağlı tepsiye dizin.
- Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerini yağlayın ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.