Ağaç Kütük Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker (fincan büyükse 3, 5 fincan katabilirsiniz)
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı kakao
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 25 gram margarin
- 1 paket vanilya
- Kakaolu pasta kreması
- Süt (üzerindeki süt ölçüsü kadar)
Ağaç Kütük Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tepsimize yağlı kâğıt koyalım hazır olsun kaba yumurta ve şekeri 5 dk boyunca sürat düzeyli çırpın .
- Akabinde öteki materyallerin hepsini koyun tekrar güzelce çırpın yağlı kâğıt fırın tepsimize dökelim, güzelce yaydıralım.
- 170 yahut 175 derece fırında 20-25 dk pişirin. Kek pişerken kremayı yapalım kreması olan gereçlerin hepsini koyun vanilya hariç muhallebi üzere pişirin piştikten sonra vanilya koyup karıştırın.
- Kek piştiyse kâğıtla bir arada rulo yapın üzerine bez örtün 5 dk bekletin zira rulo yaparken çatlama olmasın diye buda püf noktası kremamızı kekin üzerine döküp yaydırın isteğe bağlı doğranmış muz koyabilirsiniz.( ben koymadım ve rulo yapalım fotoğraftaki üzere 5 parmak ölçü ile kestim yanına koydum.)
- Kakao ,pasta kremasını soğuk süt ile yapın paket arkasın da yazıyor zati ve pastanın üzerine güzelce sürün.
- En son kürdan yahut çatal ile üzerine çizik atın buzdolabında dinlenmeye bırakın isteğe bağlı üzerine pudra şekeri yahut hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.