Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağız Gorevi Nedir

Ağız Gorevi Nedir
0
391

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ağız nedir gorevi nelerdir
Ağzın gorevleri nelerdir

1 Sindirim sisteminin ilk acıklığı olup besinlerin alınarak, dişlerle mekanik, tukurukteki amilaz ile kimyasal olarak ilk sindiriminin başlatılması Ağızda bulunan dil organı, ayrıca tukurukle ıslanarak cozunmeye başlayan gıdaların tat duyusunu alır

2 Fonasyon (Konuşma): Konuşma esnasında ses cıkartmak icin akciğerlerden gelen havaya, dil dudaklar ve dişler yardımıyla son şeklini verir ve konuşma sesleri oluşur

3 Solunum temel olarak solunum sisteminin giriş acıklığı olan Burun boşluğu (cavum nasi) nun gorevidir Ancak, burun boşluğu tıkanıklıkları veya hava aclığı duyulan durumlarda ağız yardımcı bir solunum aygıtıdır

4 Ağız ve ağzı oluşturan ya da cevreleyen yapılar, yuz estetiğinin temel elemanlarıdır

Similar threads

Başımızda Bulunan Organlar nelerdir başımızda bulunan organlar ve gorevleri Başımızdaki Organlarımız; Gozlerimiz,Kulaklarımız,Burnumuz,Ağzımız ve vucudumuzu yoneten Beynimiz dir Goz: gormeyi sağlayan kuremsi bir organdır Kulak: işitme işlevini goren organımızdır Burun: koklama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
ağızda bulunan yapılar ve gorevleri Ağız, sindirim sisteminin giriş boşluğudur Bu boşlukta, diş arkları ve dil bulunur Anatomik ozellikleri Ağız boşluğunun sınırları: Ustte : Damak (Paltum) bulunur Palatum, iki kısımdır; Onde Sert damak (palatum durum) arkada yumuşak damak (paltum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Ağız nedir görevi nelerdir Ağzın görevleri nelerdir 1 Sindirim sisteminin ilk açıklığı olup besinlerin alınarak, dişlerle mekanik, tükürükteki amilaz ile kimyasal olarak ilk sindiriminin başlatılması Ağızda bulunan dil organı, hem tükürükle ıslanarak çözünmeye başlayan gıdaların lezzet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Başımızda Yer Alan Organlar nelerdir başımızda bulunan organlar ve görevleri Başımızdaki Organlarımız; Gözlerimiz,Kulaklarımız,Burnumuz,Ağzımız ve vücudumuzu idare eden Beynimiz dir Göz: görmeyi sağlayan küremsi bir organdır Kulak: işitme işlevini görebilen organımızdır Burun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
ağızda bulunan yapılar ve görevleri Ağız, sindirim sisteminin antre boşluğudur Bu boşlukta, diş arkları ve dil bulunur Anatomik özellikleri Ağız boşluğunun sınırları: Tepede : Damak (Paltum) bulunur Palatum, iki kısımdır; Önde Sert damak zevki (palatum koşul) arkada yumuşak ağız tadı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,497Konular
982,564Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt