nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ağız Kokusuna İyi Gelen Bitki Örtüsü
Günlük hayatımızda kaşımızdaki insanlarda rastladığımız, ya da birileri kadar ağzımızın koktuğu söylendiği vakit neredeyse kahroluruz Peki Ağız kokusunu giderici doğal bitkilerin varlığından haberdar mısınız? İşte o tümör:
Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve Mırra için özel bir kahve çekirdeği değil
Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan yarı kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür Mırranın hazırlanmasında en manâlı kısım kaynatma evresi Kaynama süresi, tanıdık yöntemlere göre çok uzun, emin aşamalarda kahvenin telvesi ayrılıp karışıma su eklendikten sonradan devam edilir
Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır, muhakkak bir kıvama geldikten sonradan tortusundan parçalamak nedeniyle mutbak adlı özel barbar süzülür Elde edilen karışıma her tarafta kahve ve su eklenir Bir iki defa daha süzme, kahve ve su ekleme işlemi gören kahve, tortusundan ayrıldıktan daha sonra kahve katılmadan sadece su eklenerek bir iki kez daha mutbaktan geçirilir Bu işlemlerden sonra kahve içilmeye hazırdır
Rezene çayı fena ağız kokusunu birebir değil eder Yemeklerden yarım saat önce alındığında, iştah açıcı olarak kullanılabilir
Eğer yemekten sonradan tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır
Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında yararlıdır
Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz
Kökü; idrar yetersizliğine, safra taşına iyi gelir
Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına, baskı sindirime, bağırsak parazitlerine, asabi kusmalara yararlıdır
Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır
Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır Karanfil, hoş kokusu nedeniyle ağız kokusunu yok eder
Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşısında yerel uyuşturucu olarak kullanılabilir
Ağızda ve midede ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir Çok kaslı dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler
Bir avuç değin adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır Bu su gün her tarafında dinlendirilir Dinlendirilmiş olan su benzeri oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılır
Taze nane yaprakları kurutulur Kurutulan bu yapraklardan 2 çorba kaşığı değin alınır ve kaynamakta olan suyun içine katılır 15 dakika her tarafında kaynatıldıktan daha sonra şeker veya bal ile tatlandırılarak içilir
Taze nane yaprağı çiğnemek de ağız kokusunu giderir
Elma ve benzer tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir İçerdikleri gıda lifi bir uçtan bir uca tükürüğü temizler, bununla beraber damakta tatlı bir tat bırakırlar
Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz Eğer bunu yerine getirmek istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz bununla beraber en pratik taşıma şekli şekerlerdedir
En sevdiğiniz makarna sosunda yer alan ya da kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydonoz yalnızca göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, bununla birlikte nefesinizi tazelemek için oradadır Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanında taze edinmek kaydıyla, biberiye de etkin olabilir *
Günlük hayatımızda kaşımızdaki insanlarda rastladığımız, ya da birileri kadar ağzımızın koktuğu söylendiği vakit neredeyse kahroluruz Peki Ağız kokusunu giderici doğal bitkilerin varlığından haberdar mısınız? İşte o tümör:
Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve Mırra için özel bir kahve çekirdeği değil
Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan yarı kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür Mırranın hazırlanmasında en manâlı kısım kaynatma evresi Kaynama süresi, tanıdık yöntemlere göre çok uzun, emin aşamalarda kahvenin telvesi ayrılıp karışıma su eklendikten sonradan devam edilir
Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır, muhakkak bir kıvama geldikten sonradan tortusundan parçalamak nedeniyle mutbak adlı özel barbar süzülür Elde edilen karışıma her tarafta kahve ve su eklenir Bir iki defa daha süzme, kahve ve su ekleme işlemi gören kahve, tortusundan ayrıldıktan daha sonra kahve katılmadan sadece su eklenerek bir iki kez daha mutbaktan geçirilir Bu işlemlerden sonra kahve içilmeye hazırdır
Rezene çayı fena ağız kokusunu birebir değil eder Yemeklerden yarım saat önce alındığında, iştah açıcı olarak kullanılabilir
Eğer yemekten sonradan tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır
Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında yararlıdır
Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz
Kökü; idrar yetersizliğine, safra taşına iyi gelir
Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına, baskı sindirime, bağırsak parazitlerine, asabi kusmalara yararlıdır
Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır
Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır Karanfil, hoş kokusu nedeniyle ağız kokusunu yok eder
Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşısında yerel uyuşturucu olarak kullanılabilir
Ağızda ve midede ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir Çok kaslı dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler
Bir avuç değin adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır Bu su gün her tarafında dinlendirilir Dinlendirilmiş olan su benzeri oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılır
Taze nane yaprakları kurutulur Kurutulan bu yapraklardan 2 çorba kaşığı değin alınır ve kaynamakta olan suyun içine katılır 15 dakika her tarafında kaynatıldıktan daha sonra şeker veya bal ile tatlandırılarak içilir
Taze nane yaprağı çiğnemek de ağız kokusunu giderir
Elma ve benzer tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir İçerdikleri gıda lifi bir uçtan bir uca tükürüğü temizler, bununla beraber damakta tatlı bir tat bırakırlar
Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz Eğer bunu yerine getirmek istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz bununla beraber en pratik taşıma şekli şekerlerdedir
En sevdiğiniz makarna sosunda yer alan ya da kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydonoz yalnızca göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, bununla birlikte nefesinizi tazelemek için oradadır Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanında taze edinmek kaydıyla, biberiye de etkin olabilir *