Uzmanlar ağız kokusu, diş ve diş eti rahatsızlıkları için kalsiyumca da varlıklı olan yoğurt tüketiminin önemli olduğunu bildiriyor Yoğurdun ağız kokusuyla nasıl bir alakası olabilir sorusu akla gelebilir Ama yoğurt bakteriler tarafından sütten fermentasyon sonucu oluşan bir üründür Dolayısıyla içeriğinde bulunan bakteriler ağız kokusunu yaratıcı bakterileri baskılayarak fena kokuyu engellemeye muavin oluyorlar Japonya’da Tsurumi Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 24 gönüllüye 6 hafta boyunca şekersizleştirilmiş yoğurt veriliyor Yoğurt tüketiminden önce ve daha sonra nefes örnekleri incelendiğinde düzenli yoğurt tüketenlerde ağız kokusuna sebep olan bakterilerin sayısının önemli derecede azaldığı, kötü kokunun nedeni olan hidrojen sülfür miktarının ise yarıya düştüğü gözlemleniyorUzmanlar ağız kokusu, diş ve diş eti rahatsızlıkları için kalsiyumca da varlıklı olan yoğurt tüketiminin kayda değer olduğunu bildiriyor sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur