Ağız kokusunu gideren 5 gıda Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi değil mi? Lakin derhal nefesinizden siz bile rahatsız oluyorsunuz Peki ne yapmalı? 1548334207 1548334207 agizkokusunugideren5yiyecek5c4f9da9aa20eagizkokusunugideren5yiyecek5c4f9da9aa20e http:wwwhadigelnetsaglikresimagiz Çoğunlukla sarımsak ve soğan yediğiniz süre nefesiniz toksik bir ayla dönüşür Balıklar ve bir takım peynirler de benzer etkiyi yapabilir Sürekli açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan diğer yapabilecekleriniz de var Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece yalnızca dişlerinizi fırçalamak kimsesiz işe haylaz Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz bilgece olacaktır Peki neler yiyebiliriz? Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz Eğer bunu gerçekleştirmek istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz bununla birlikte en pratik taşıma şekli şekerlerdedir Maydanoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydanoz yalnızca göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, bununla birlikte nefesinizi tazelemek için oradadır Maydanozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanına taze almak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir Elma ve benzer tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, bununla beraber damakta tatlı bir lezzet bırakırlar Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bir takım bahartlarımız var Bugün anında her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazırlanmış edin Tuzlu ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun Ufak miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda sonra kötü bir tad bırakamayacak Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkildir Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında yer alan özel bir yağ, ağızda bulunan bir cins bakteriyi yok eder Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye tezgâhtar olur Yoğurt: Eğer gün her tarafında yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var Günde bir ya da iki defa yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz (Samanyolu)