agiz kokusunu yok eden yiyecekler agiz kokusunu değil eden yiyecekler Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi yok mi? Fakat bu nedenle nefesiniz maçtan yeni çıkmış bir Sumo güreşçisininkine benziyor olabilir! Ne gerçekleştirmek gerekiyor? 1548332962 1548332962 agizkokusunuyokedenyiyecekler5c4f88f974f88agizkokusunuyokedenyiyecekler5c4f88f974f88 http:wwwmedyapazaricomimagessaglikmeyveler Çoğunlukla sarımsak, soğan ve kori yediğiniz süre nefesiniz toksik bir ayla dönüşür Balıklar ve bir takım peynirler de aynı etkiyi yaratabilir Devamlı haricen, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan diğer yapabilecekleriniz de var Bir Takım kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece yalnızca dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz Bu noktada nefesinizi tazelemeye asistan olacak yiyecekler tüketmeniz bilgece olacaktır Peki neler yiyebiliriz? Elma ve Havuç: Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir İçerdikleri yiyecek lifi baştan sona tükürüğü temizler, bununla beraber damakta tatlı bir tat bırakırlar Nane Filizleri ve Tarçın: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşısında bire bir etkildir Tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder Tarçın ya da nane aromalı sakız da aynı etkiye sahiptir İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye asistan olur Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz Eğer bunu gerçekleştirmek istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz bununla beraber en pratik taşıma şekli şekerlerdedir Maydonoz ve Biberiye: En sevdiğiniz makarna sosunda yer alan ya da kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydonoz yalnızca göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, bununla birlikte nefesinizi tazelemek için oradadır Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanına taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir Baharatlar: Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bir takım baharatlarımız var Bugün anında her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazırlanmış edin Tuzlu ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar tamamen yemek yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda sonra fena bir tad bırakamayacak Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve fena kokabilecek besinler tükettiyseniz nefis bir alternatifiniz var Günde bir veya iki defa yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu değil etmeye yardımcı olur Başlıca ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz alinti