Ağızda Dağılan Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin (125 gr)
- 1 yemek kaşığı tahin
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı ceviz
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ağızda Dağılan Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için; malzemeleri tencereye alalım. 15 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Hamur için; tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Cevizden büyük parçalar alıp, yuvarlayarak çay bardağının ağzıyla midye şekli veriyoruz.
- Yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, 200 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Pişen tatlılarımız fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca, soğuyan şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini kapatarak, şerbetini çekinceye kadar bekletiyoruz.
- Servis ederken; isteğinize göre üzerine ekstra ceviz ve ya antep fıstığı serperek tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.