Ağızda Dağılan Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)
Ağızda Dağılan Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri derince bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Akabinde unu yavaş yavaş ek ederek, ele yapışmayan, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan dilediğiniz.
- Formları vererek yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün.
- Son olarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edin.