bilgisayarci
FD Üye

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağı (100 gr)
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- 1 çay bardağı damla çikolata
Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce oda sıcaklığındaki margarini ardından yumurta, sıvı yağı, pudra şekeri ve nişastayı karıştırın.
- Sonra alabildiği kadar un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapın.
- Cevizden biraz küçük bezeler alın. Tepsiye dizin. Oklavanın ucu ile bezenin ortasına bastırın. (damla çikolata koymak için).
- 170° derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Piştikten sonra sıcakken damla çikolataları bastırdığınız çukurlara doldurun.
- Tekrar kapatmış olduğunuz sıcak fırına sürün. Çikolatalar kurabiyeye yapışacak.
- En az 5 dakika fırının içinde bekletin. Ardından soğumaya bırakın.