Ağızda Dağılan Etiyle Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 4 -5 adet patlıcan
- Yarım kg bol yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı kadar kuyruk yağı
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Yanına közlenmiş biber
Ağızda Dağılan Etiyle Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı güzelce yıkayalım.
- Patlıcanları soymadan serçe parmak uzunluğunda keselim.
- Başka taraftan kıymanın içine kuyruk yağını, tuzunu, karabiberini, sarımsağını rendeleyip koyup yoğuralım.
- Tepsimizi alalım bir patlıcan bir kıyma bir patlıcan bir kıyma.
- Patlıcan ve kıymalar bitene kadar süreci tamamlayalım.
- Ortasına domatesleri 4 e bölüp atalım.
- En son üzerine az tuz serpip zeytinyağını üzerinde gezdirelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirelim.
- Fırınlar farklı olduğu için siz patlıcanlar yeterlice pişen kadar durdurun.
- Fırından çıkardığımız kebabı közlenmiş biber ve ayran ile servis edebilirsiniz.