Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kırılmış fındık
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2.5 su bardağı
Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba tereyağı, sıvı yağı ve yumurtayı katıp çırpıcı yardımı ile çırpalım.
- Akabinde un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
- Azar azar unu ekleyip yumuşak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- Elimizle hal vererek yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye aralıklı bir formda dizelim.
- Evvelce ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı