Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı dışına)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4.5-5 su bardağı ortası un
- Dilediğiniz peynir çeşitleri
- Susam çörek otu
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına aldığımız un ve kabartma tozu hariç öbür materyalleri yoğurmaya başlıyoruz.
- Kabartma tozu ve un da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan modüller koparıp yuvarlayarak içerisine istediğimiz peynir çeşidinden koyabiliriz.
- Akabinde sol ve sağ tarafından birleştirip hamuru kapatıyoruz.
- Ağzını kapattığımız biçimi alt tarafına gelecek formda donduruyoruz.
- Üzerlerini bıçak ile uzun bir çizik atıyoruz.
- Biçimlerini verdiğimiz poğaçalarımıza yumurta sarısı sürüp, susam ,çörek otu atarak 175 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı