Ağızda Dağılan Kozalak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Ağızda dağılan kozalak kurabiye tarifi
- 125 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 25 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Pudra şekeri
Ağızda Dağılan Kozalak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ağızda dağılan kozalak kurabiye için; oda sıcaklığındaki tereyağ, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice çırpalım. Buğday nişastası ve kakaoyuda karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuralım. Güzelce yoğurulmuş olan hamurumuzu buzdolabında10 dakika dinlendirelim.
- 10 dakika buzdolabında dinlenmiş hamurumuzdan yumurta iriliğinde parçalar alıp elips şekiller verelim. Hamurun üzerine bıçak yardımıyla enine boyuna verev kesikler yapalım.
- Daha sonrasında fırın kağıdı serili tepsimize alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 15 dakika kadar pişirip fırından alalım.
- Tamamen soğumuş olan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Servise hazır herkese afiyet olsun. Bu ölçüler ile 30 adet çıkıyor.