Ağızda Dağılan Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
- 3 su bardağı un (200 ml bardakla)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Ağızda Dağılan Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alalım, üzerine 2 yemek kaşığı şeker katıp karıştıralım.
- 1 adet yumurtayı ekleyelim ve 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı nişastayı da ekleyelim.
- Daha sonra unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip kaşık yardımı ile karıştıralım (2. Su bardağından sonra unu denetimli ekleyelim) çok az yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Minik toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 15 dk hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Bir kapta pudra şekeri ve tarçını karıştıralım. Birinci sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi karışımımıza bulayalım. Afiyet olsun ????.