
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça (Mahlepli Ve Dereotlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 küçük demet dereotu
- 1 tane kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça (Mahlepli Ve Dereotlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dereotunu ince doğrayalım. Margarin oda ısısında olmalı. Yumurta margarin sıvı yağ yoğurt sirke mahlep dereotu ve tuzu yoğurma kabına alalım. Homojen olana kadar yoğuralım.
- Üzerine unu 1 bardak olacak şekilde kontrollü ekleyip yoğuralım. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Yumurta kadar aldığımız parçayı elimizle açıp içerisine beyaz peynir koyalım ve kapatalım. Mekik şekli verip tepsimize yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim. Önceden ısınmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim ????
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça (Mahlepli Ve Dereotlu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı