Ağızda Dağılan Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı erimiş tereyağ ya da paket yağ (Yarı tereyağ yarı becel kullandım)
- 1 adet kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3, 5 su bardağı un
Ağızda Dağılan Poğaça Tanımı Yapılışı
- 2 Yumurtanın 1 sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tavada eritilmiş ılık tereyağ ve margarin uygunca karıştırılır.
- Un kabartma tozu tuz ek edilir yoğurulur.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
- İçerisine isteğe nazaran iç hazırlanır.
- İstenilen form verilir yumurta sarısı sürülür.
- Susam, çörek otu vs serpilir.180 derece fırında pişirilir.