Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ağızda Dağılan Tarak Tatlısı

Ağızda Dağılan Tarak Tatlısı
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
agizda-dagilan-tarak-tatlisi.jpg

Ağızda Dağılan Tarak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
İçine
  • Çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon

Ağızda Dağılan Tarak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti yapmak için tencereye tüm materyalleri alalım ve ocakta kaynayan kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra limon sıkarak 7-8 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Geniş bir kaseye margarin, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirkeyi alıp spatula ile biraz karıştırılarım.
  3. Daha sonra irmik, kabartma tozu ve unu alarak orta sertlikte ele pek yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler alarak yuvarlayalım. Akabinde avuç içine iki yandan biraz genişletelim ve tarağın üstüne eşit halde bastırarak yayalım.
  5. Ortasına çekilmiş cevizi yayalım tarağın iki yanındaki hamuru ortaya hakikat hafif hafif kaldırarak getirelim ve ortayı kapatarak birleştirelim.
  6. Daha sonra tarağı ele alıp hafif hareketlerle bir kenarından aşağı yanlışsız formunu bozmadan kaydıralım ve uç kısımlarını birleştirip tepsiye dizelim.
  7. Hamur bitene kadar birebir süreci uygulayalım. 175 derece fırında yaklaşık 25 30 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirelim.
  8. Hamurun birinci sıcağı çıkınca şerbeti dökelim. Şerbeti yavaş çekeceği için 2 3 saat kadar çekmesi için bırakalım. Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı irmik1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı hindistan cevizi125 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)2 adet yumurta (1 sarı yüzüne)1 kabartma tozu1 paket vanilya yahut1 limon kabuğu rendesi1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı hindistan cevizi1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu3-4 su bardağı un (kontrollü koyun) İç materyali için; 1 kase kırılmış ceviz Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Ağızda Dağılan Hafif Lezzetiyle Cevizli İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker3 su bardağı su1 dilim limon Hamuru İçin 1 paket margarin2 adet yumurta1 su bardağı irmik1 çay bardağı çekilmiş ceviz2 yemek kaşığı tahin1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Ağızda Dağılan Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta4 tepeleme yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin (125 gr)1 yemek kaşığı tahinYarım su bardağı irmikYarım su bardağı ceviz1.5 su bardağı un1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı su1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurtayarım çay bardağı irmik1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı yoğurtyarım limon suyu2,5-3 su bardağı un1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozuCeviz (İçine koymak için)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,497Konular
982,007Mesajlar
29,989Kullanıcılar
zeynooSon üye
Üst Alt