Ağızda Dağılan Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz (Ceviz yoksa da olur)
- 1 çay kaşığı dolu tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Ağızda Dağılan Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta akı, tarçın iyice karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu, vanilyalı ve unumuzu ekleyelim. Unu kontörlü bir şekilde ekleyelim.
- Hamurumuz ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elden edelim en son cevizi ekleyelim.
- Elde ettiğimiz hamurdan ikiye bölük yarısına 1 yemek kaşığı kakao dökelim yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- 175 derecelik fırında pişiriyoruz. 20-25 dakika kontörlü bir şekilde.
- Pişen kurabiyelerimiz fırından çıkardığımız gibi hazırladığımız pudra şekeri ve tarçına bulayalım. Deneyenlere afiyet olsun