
Ağızda Dağılan Tuzlu Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Susam
- Çörekotu
- Yumurta sarısı
Ağızda Dağılan Tuzlu Çubuklar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu büyük bir beze yapıp merdaneyle orta incelikte açıyoruz.
- Şekilli kurabiye kalıbını hamurumuzun üzerine bastırıp, çıkan çubuk şekillerini yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Küçük tırtırlı kalıplada yapabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamı serpiyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra soğumaya alıp, servis ediyoruz. Ağızda dağılan o kıyır tadıyla yemelere doyamayacağınız bu çubuk tarifimi mutlaka denemelisiniz ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.