
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım paket margarin yahut tereyağ
- 2 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yumurta sarısı
- Susam çörek otu
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabında un hariç öbür materyalleri koyup karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş denetimli ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuz çok yumuşak yahut çok katı olmayacak unun markasına nazaran değişebilir.
- Elimizle ceviz büyüklüğü kadar hamur alıp o hal veriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.35-40 adet çıkıyor. Deneyenlere afiyet olsun bana da fotoğraf atarsanız sevinirim????.