Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ağızda Eriyen Kıyır Tuzlu Kurabiye (Az Malzemeli Çok Bereketli)

Ağızda Eriyen Kıyır Tuzlu Kurabiye (Az Malzemeli Çok Bereketli)
0
100

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Ağızda Eriyen Kıyır Tuzlu Kurabiye (Az Gereçli Çok Bereketli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 adet yumurtanın akı (Sarısı üzeri için)
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep (Yoksa koymanız koşul değil)
  • 2,5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı yada akı
  • Susam
  • Çörek otu

Ağızda Eriyen Kıyır Tuzlu Kurabiye (Az Materyalli Çok Bereketli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kaba materyalleri sıra sıra ekleyip, unu denetimli bir biçimde evvel 2 su bardağı ekleyip, daha sonra hamurun kıvamına bakın şayet yapışıyorsa yarım bardak daha ekleyin.
  2. Hamurdan eşit modüller alıp, yuvarlak yada yassı biçim nasıl kolayınıza geliyorsa istediğiniz halde yapabilirsiniz. Kandil simidi şeklindede yapabilirsiniz.
  3. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar denetimli olarak pişirin. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Ağızda Eriyen Kıyır Tuzlu Kurabiye (Az Materyalli Çok Bereketli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerYaklaşık 4,5 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 1 yumurta sarısı ( akı üzeri için)Yarım su bardağı sıvı yağı1 yemek kaşığı dolusu margarin yada tereyağı2 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı dolusu toz şeker1 tatlı kaşığı dolusu tuzYarım su bardağı mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Az Materyalli Sıvı Yağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıvı yağYarım su bardağı su1 tane yumurta ( akı içine sarısı üzerine)1 çimdiz şeker2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (çok sert olmasın çokta cıvık olmasın) Az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Bayatlamayan Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)2 yemek kaşığı pudra şekeriYarım çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı çörek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta ( sarısı üzerine ,akı hamurun içine )3 yemek kaşığı şeker1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep1 yemek kaşığı sirke5-5.5 su bardağı un Kıyır Kıyır Ağızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt