teknolojiuzmani
FD Üye
Ağızlı Hingel Tanımı İçin Malzemeler
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Yarım lt süt
- 15 tane yumurta
- Pul biber
- Karabiber
- 6 -7 diş sarımsak
- Tuz
- Hafif yağ
Ağızlı Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu yumurtayı ekleyip yeterlice yoğuralım.
- İç materyali de bir kaba sütü yumurtayı sarımsakları da güzelce ezip katalım baharatları ekleyip çırpalım güzelce.
- Hamuru oklavayla açıp kapan yardımıyla yuvarlak keselim.
- Sonra halini verip iç gerecini içi koyup ağzını kapatalım.
- Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve yemeğe hazır.