Ağlayan Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Çikolata sosunun ardında yazdığı kadar süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe bağlı)
- 1 paket kremşanti
- Kremşantinin gerisinde yazdığı kadar süt
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri kabımıza alalım köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine bütün materyalleri ekleyip çırpıcıyla 20 saniye daha karıştıralım fazla karıştırmayın kabartma tozu ekledikten sonra fazla karıştırılmaz.
- Spatula yada tahta kaşıkla kenarlarının ununu çok az karıştıralım kare orta uzunluk borcama tabanı yağlanmış borcama dökelim 180 derecede alt üst ayarda 20 yada 25 dk pişirelim piştikten sonra soğumaya alalım.
- Kek fırındayken hazır çikolata sosumuzu paketin ardında yazdığı üzere pişirelim piştikten sonra isterseniz içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin parlak görünüm için çikolata sosu da piştikten sonra soğumaya alalım.
- Mutlaka kek ve çikolata sosu soğusun yoksa kremşanti üzerine sürünce erir.
- Kek ve çikolata sosu soğuduktan sonra paketin ardında yazdığı halde kremşantiyi ❄ soğuk süt ile çırpalım.
- Soğuyan keke kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım keki 1 bardak süt ile ıslayalım üzerine hazırladığımız krem şantiyi düz bir halde yayalım üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim.
- Dikkatli bir formda kremşantiyle karışmayacak biçimde yayalım en az 2 yada 4 saat buz dolabında bekletelim. Afiyet olsun. Allah’a emanet olun ???? ???? ????