Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 75 gram margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2,5 – 3 su bardağı elenmiş un (Kıvamına göre ayarlayınız )
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 50 gram eritilmiş margarin
- 2 su bardağı soğuk süt
- 300 ml krema
- 200 gram bitter çikolata veya kuvertür çikolata
Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için; yumurta ve toz şeker 7 dakika boyunca önce düşük daha sonra yüksek devirde çırpılır.
- Süt, yağ ve margarin eklenerek 3 dakika boyunca çırpılır, kakao eklenir.
- Kabartma tozu ve vanilin eklenir. Kontrollü şekilde un ilave edilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir (Kullandığım kek kalıbı 24cmlik kelepçeli kek kalıbı ama bor camda kullanılabilir)
- 180 derecede 20 ila 30 dakika arası pişirilir (Kürdan kontrolü yapılır)
- Kreması için; 2 su bardağı soğuk süte 2 paket kremşanti eklenerek benmari usulü eritilen margarin ilave edilir. Yüksek devirde kıvam alınana kadar mikserle çırpılır (Sütün soğuk olması önemlidir)
- Sosu için; 300 ml krema tencereye alınarak ısıtılır. Isınan kremaya biter çikolata veya kuvetür eklenerek pürüzsüz kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırılır. Pürüzsüz kıvama eren sos ocaktan alınır.
- Son aşama; pişen kek soğumasının ardından önce kelepçeli kapta pişirildiyse kaptan çıkarılır. Servis tabağına alınır. Kalıbın alt tepsisi çıkarılır ve sadece kelepçe kısmı keke oturtulur.
- Kürdan veya çatal yardımı ile bir kaç delik açılır. 1,5 su bardağı süt keke dökülür.
- Üzerine hazırlanan krema kelepçe çıkarılmadan sıkma torbası veya spatula yardımı ile kekin üzerinde bir katman oluşturacak şekilde ilave edilir. 1 saat buzdolabında bekletilir.
- 1 saat sonunda hazırlanan sos kremanın üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde dökülür. 45 – 60 dakika daha buzdolabında bekletilir. Ardından servise hazır.
1-Krema hazırlanırken eritilen margarinin oda sıcaklığına yakın olması gerekir.
2-Kekin kelepçe içerisinde krema ve sos ile birleştirilmesi gerekir.
3-Tamamen soğuyup şekil alana kadar kelepçe içinde bekletilmelidir. Afiyet olsun ????
Ağlayan Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı