Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek
0
34

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
aglayan-kek.jpg

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler


Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 75 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2,5 – 3 su bardağı elenmiş un (Kıvamına göre ayarlayınız )
Keki ıslatmak için;
  • 1,5 su bardağı süt
Kreması için;
  • 2 paket kremşanti
  • 50 gram eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı soğuk süt
Sosu için;
  • 300 ml krema
  • 200 gram bitter çikolata veya kuvertür çikolata

Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Keki için; yumurta ve toz şeker 7 dakika boyunca önce düşük daha sonra yüksek devirde çırpılır.
  2. Süt, yağ ve margarin eklenerek 3 dakika boyunca çırpılır, kakao eklenir.
  3. Kabartma tozu ve vanilin eklenir. Kontrollü şekilde un ilave edilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir (Kullandığım kek kalıbı 24cmlik kelepçeli kek kalıbı ama bor camda kullanılabilir)
  5. 180 derecede 20 ila 30 dakika arası pişirilir (Kürdan kontrolü yapılır)
  6. Kreması için; 2 su bardağı soğuk süte 2 paket kremşanti eklenerek benmari usulü eritilen margarin ilave edilir. Yüksek devirde kıvam alınana kadar mikserle çırpılır (Sütün soğuk olması önemlidir)
  7. Sosu için; 300 ml krema tencereye alınarak ısıtılır. Isınan kremaya biter çikolata veya kuvetür eklenerek pürüzsüz kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırılır. Pürüzsüz kıvama eren sos ocaktan alınır.
  8. Son aşama; pişen kek soğumasının ardından önce kelepçeli kapta pişirildiyse kaptan çıkarılır. Servis tabağına alınır. Kalıbın alt tepsisi çıkarılır ve sadece kelepçe kısmı keke oturtulur.
  9. Kürdan veya çatal yardımı ile bir kaç delik açılır. 1,5 su bardağı süt keke dökülür.
  10. Üzerine hazırlanan krema kelepçe çıkarılmadan sıkma torbası veya spatula yardımı ile kekin üzerinde bir katman oluşturacak şekilde ilave edilir. 1 saat buzdolabında bekletilir.
  11. 1 saat sonunda hazırlanan sos kremanın üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde dökülür. 45 – 60 dakika daha buzdolabında bekletilir. Ardından servise hazır.
Püf noktaları:

1-Krema hazırlanırken eritilen margarinin oda sıcaklığına yakın olması gerekir.

2-Kekin kelepçe içerisinde krema ve sos ile birleştirilmesi gerekir.

3-Tamamen soğuyup şekil alana kadar kelepçe içinde bekletilmelidir. Afiyet olsun ????

Ağlayan Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt