bilgisayarci
FD Üye
Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25 gram)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi
Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırp. Sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam et.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek katı bir hamur elde et.
- Ardından yağlanmış borcama dök ve 200 derecede pişir.
- Pişen kekin üzerine 2 su bardağı sütü dök ve soğumaya bırak (Benim sütüm biraz kaymaklıydı ama sorun olmuyor kekin ısısına eriyor)
- Soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sür.
- Çikolata sosunu da üzerindeki tarife göre yapıp, kekin üzerine sürdüğümüz kremşantinin üzerine dök. Afiyet olsun????