Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra süt ve yağı ekleyip çırpıyoruz.
- İyice çırptıktan sonra kakaomuzu ekliyoruz ve çırpaya devam ediyoruz.
- Kakaolu karışımımıza un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrardan çırpıyoruz. Güzel bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Yağladığımız tepsimize her yerine eşit bir şekilde döküyoruz.
- Önceden ısıttığııiz 180° fırında 10 ila 15 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken krem santimizi hazırlayıp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
- Sonra çikolata sosumuzu hazırlıyoruz pişen kekimizi fırından alıp ilk soğumaya bırakıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sütümüzle ıslatıyoruz ıslanan kekimize krem şanti ve çikolata sosuyla süslüyoruz afiyet olsun.