bilgisayarci
FD Üye
Ağlayan Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle derin bir kaba yumurta, toz şeker alıp köpürene kadar mikser ile çırpalım.
- İçerisine sıvı yağ, süt ,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- En son unu ekleyip yağlanmış cam borcama döküp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirelim.
- Pişen keki çıkarıp kürdan yardımı ile delikler açıp 1 su bardağı süt döküp soğumaya bırakalım.
- Farklı bir kabın içinde 2 paket krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile çırpıp soğumuş kekin üzerine sürelim dolaba koyalım.
- Uygun tencerede 2.5 su bardağı süt ve çikolata sosunu alıp pişene kadar karıştıralım daima karıştırmaya devam edelim tabanı tutmasın.
- Soğuyan çikolata sosunu dilimlediğimiz kekin üzerine döküp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun .