Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ve şeker bir kaba alınır ve çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ eklenir, karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Yağlanmış borcama dökülüp, 180 derece ısınmış fırında 35 dakika kadar pişirilir.
- Pişen kek birinci sıcağı çıktıktan sonra kürdanla delinir ve üzerine 1 buçuk bardak soğuk süt gezdirilir. Soğuyana kadar dinlendirilir.
- Soğuyan kekin üzerine hazırlanan kremşanti sürülür. Sonrasında çikolata sosu hazırlanır ve soğutulur.
- Soğuduktan sonra kremşantinin üzeri çikolata sosu ile kaplanır ve dolapta dinlendirilir. Afiyet olsun