teknolojiuzmani
FD Üye
Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için :
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
- Diğer kek materyallerini de ekleyip çırpalım.
- Sıvı yağ ile yağlanmış kare borcama döküp 180 derece 30 dakika denetimli bir formda pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdanla delip 2 su bardağı sütü dökelim.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürelim.
- Çikolata sosu ocakta hazırlayalım ve soğutalım.
- Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
- En son kremşanti nin üzerine dökelim ve süsleyelim.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .