teknolojiuzmani
FD Üye
Ağlayan Pasta (Pratik Ufak Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 2 kabartma tozu
- 1 şekerli vanilin
- 1.5 su bardağı süt
- Kremşanti sade
- Çikolata sosu
Ağlayan Pasta (Pratik Ufak Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz ,.
- Daha sonra kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpıyoruz. En son kabartma tozunu koyup, çok az karıştırıp kare borcama döküyoruz.
- 180 derecede 25-30 dakika pişiyoruz (fırınların ayarlarına göre değişiklik gösterebilir kürdan testi yapalım kekimize.
- Kekimiz pişerken kremşantimizi yapıp dolaba koyalım, kekimiz pişince biraz soğumaya bırakalım daha sonra kekimizin üstüne kremşantiyi yayalım dolaba koyup 1 saat kadar soğumaya bırakılalım (Aceleniz varsa buzlukta 10 dakika soğutabilirsiniz.
- Kekimiz kremşantisi iyice soğurken çikolata sosunun hazırlayıp güzelce soğutalım en son döküp yine dolapta 1 saat kadar soğutalım daha sonra afiyetle yiyelim ))