Ağlayan Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
- 1 paket çikolata sosunu 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağıyla pişir.
- 2 paket kremşanti
- 1, 5 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri beyazlayıncaya kadar çırp. Yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao ekle çırp.
- Sonra unu yavaş yavaş eklemeye başla.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekle. Yağlı fırın kabına döküp 180° fırında pişene kadar dursun.
- Daha sonra 2 paket kremşantiyi 1, 5 su bardağı sütle çırp kenarda bu halde dursun.
- İki su bardağı sütle bir paket çikolata sosunu pişir piştikten sonra bir tatlı kaşığı tereyağ ekle.
- Kek ve harçlar soğuduktan sonra evvel kremşantiyi dök.
- Bu bir kenarda soğusun. Daha sonra çikolata sosunu dök. Afiyet olsun