Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (25 gr)
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı süt
- 1,5 su bardağı süt (kek piştikten sonra üzerine dökülecek)
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket sade krem şanti
- İkisininde üzerinde yazdığı kadar süt
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sütü, kakaoyu, vanilya, kabartma tozu, elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
- Dikdörtgen tepsiye döküp yaklaşık 30 dakika 160 derece ki ısınmış fırında keki pişirin.
- Kek pişince 1,5 su bardağı sütü kaşıkla kuru kalmıyacak kekin üzerine dökün.
- Krem şantiyi üzerinde yazan sütle çırpalım.
- Çikolata sosuda paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlıyalım.
- Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın.
- Soğuyan çikolata sosuda kekin üzerine dökelim.
- Pastamızı en az 2 saat dolapta dinlendirelim.
Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı