bilgisayarci
FD Üye
Aglayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 küçük kahve fincanı ılık su
- 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti (Sade veya çilekli )
- 1 paket çikolata sos
Aglayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi beyaza boza kıvamına gelene kadar çırpalım sonra sırasıyla diğerlerini ekleyip kek harcını hazırlayalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirdim.
- Kek pişerken krem şantiyi çırpıp dolaba kaldırdım.
- Çikolata sosu içinde 1 paket hazır çikolata sosu kullandım kısık ateşte pişirdim sos olduktan sonra onu da soğumaya bıraktım.
- Kekin ilk sıcaklığı gidince üstünü kürdanlayıp sütle ıslattım soğumaya bıraktım 2 saat kadar.
- Önceden çırpıp dolaba kaldırdığım krem şantiyi yavaşça pastanın üzerine yaydım.
- Soğuyan çikolata sosu krem şantinin üstüne dağınık bir şekilde yaydım sonra yavaşça üstünü düzelttim.
- 30 dk buzdolabına kaldırdım sonra dilimleyip servis yaptım.Afiyet olsun.
Aglayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı