Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Taban Keki İçin;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un(elenmiş)
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı+ çeyrek su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ,sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
- Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpın ve orta boy borcama dökün.
- 170 derece önceden ısınmış fırında 35 dk pişirin.
- Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine kürdanla delikler açıp 2 su bardağı sütü dökün.
- Tamamen soğuduktan sonra süt ile çırptığınız krem şantiyi eşit bir şekilde yayın.
- En üstü içinde çikolatalı sosu pişirip soğuttuktan sonra dökün,yayın. Dolaba kaldırın.
- Bir kaç saat sonra dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyin. Bu pastanın tutmama ihtimali sıfır???? afiyet olsun deneyeceklere????.