Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler


Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 -2,5 yemek kaşığı dolusu kakao ben dark kakao kullandım.
  • 1 paket kabartma tozu
Ölçümüzde klasik su bardağı kullanıldı.

Islatmak için:
  • 1 buçuk su bardağı süt ben eksik olduğunu düşünüp 2 kullandım
Beyaz kısım için:
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 100 gram bitter çikolata yaklaşık damla olarak 1 su bardağına yakın koydum yada bir paket bitter çikolata olabilir

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Keki için yumurtalar, şeker ve vanilya 5 dakika beyaz kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Kakao, un ve kabartma tozlu eklenir, çırpılır.
  3. Son olarak süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
  4. Hamur yağlanmış kare borcama boşaltılır.
  5. Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 20-25 dakika denetimli pişirilir.
  6. Kek fırından çıktıktan sonra birinci dumanı gidince bir buçuk bardak sütle ıslatılır.
  7. Üzeri için soğuk süt ve şanti yeterlice yoğunlaşıp, sertleşinceye kadar çırpılır buzdolabında bekletilir.
  8. Sütü çekmiş kekin üzerine yayılır.
  9. Sosu kendinizin yapmasını öneriyorum inanılmaz hoş kalıp üzere tutuyor hazırlar çok cıvık oluyor. Kakaolu sos için; çikolata hariç tüm gereçleri koyup karıştırarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
  10. Çikolata eklenir, eriyene kadar karıştırılır. Evvel krem şanti döşenir ve çikolata sosu döküp borcamı sağ sol yaparak yayın ben hiç kaşık kullanmadım pürüzsüz bir görünüm elde ettim ????.
  11. 1 gece beklettim kalıp halinde çıktı lakin siz çabuksa en az üç saat evvelden yapıp bekletin.
  12. Süslemeyi en son yaptım bıçakla her kesimde ucunu sildim yoksa krem şantiler üst kısımda makûs bir manzara oluşturacaktı antep fıstığı yerine de daha evvel yaptığım ıspanaklı keki rondodan geçirdim onu serpip çilekleri ortadan keserek süsledim siz dilediğiniz üzere yapabilirsiniz şimdiden.
Deneyeceklere afiyet olsun :)

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt