Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un (ben tam buğday kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu (ben bitter kullandım)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Toz antep fıstığı
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurtayı, şekeri, akabinde sütü çırpıyoruz.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırparak tepsiye alıyoruz.
- 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken krem şantisini hazırlayıp buzdolabına atıyoruz.
- Çikolatalı sosunu kremayı bir kaba alıp içine çikolataları kırıp düşük ateşte eriterek karıştırıyoruz.
- Çikolata büsbütün eriyince ocaktan alıyoruz.
- Bu sırada pişen keki fırında çıkarıp süt ile ıslatıyoruz.
- Soğuduktan sonra üstüne evvel krem şantiyi, daha sonra çikolatalı sosu dökerek bir müddet daha buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun .