Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta
0
141

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un (ben tam buğday kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için:
  • 1,5 su bardağı süt
Çikolata sosu:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu (ben bitter kullandım)
Krem şanti için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için:
  • Toz antep fıstığı

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Keki için yumurtayı, şekeri, akabinde sütü çırpıyoruz.
  2. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırparak tepsiye alıyoruz.
  3. 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken krem şantisini hazırlayıp buzdolabına atıyoruz.
  5. Çikolatalı sosunu kremayı bir kaba alıp içine çikolataları kırıp düşük ateşte eriterek karıştırıyoruz.
  6. Çikolata büsbütün eriyince ocaktan alıyoruz.
  7. Bu sırada pişen keki fırında çıkarıp süt ile ıslatıyoruz.
  8. Soğuduktan sonra üstüne evvel krem şantiyi, daha sonra çikolatalı sosu dökerek bir müddet daha buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun ☺️.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için: 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 paket vanilya şekeri4 yemek kaşığı süt4 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı un2 -2,5 yemek kaşığı dolusu kakao ben dark kakao kullandım.1 paket kabartma tozu Ölçümüzde klasik su bardağı kullanıldı. Islatmak için: 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı süt1 paket kakao (3 yemek kaşığı)1, 5 su bardağı un (elenmiş)1 paket kabartma tozu Keki ıslatmak için: 2 su bardağı süt Sosu için; 1 paket çikolata sosu2,5 su bardağı süt Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için 3 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı kakao1 paket şekerli vanilin1 paket kabartma tozu1 su bardağı un Beyaz kısmı için 1 paket krem şanti1 su bardağından çok az süt Sosu için 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 adet kabartma tozu1 adet vanilya2 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt2 poşet krem şanti1 buçuk su bardağı süt ile çırpın1 paket çikolata sosu Ağlayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı un1 su bardağı şeker25 gram kakao (3 yemek kaşığı)1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı süt1 paket çikolata sos2 paket krem şanti1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için) Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt