Ağlayan Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- 3 yumurta (Oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao puding
- 25 gram kakao
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt (1 paket krem şantiyi çırpmak için)
- 200 ml sıvı krema
- 60 gram sütlü çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- 2. 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı granül nescafe
- 1 yemek kaşığı dolusu şeker
Ağlayan Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel muhallebi karışımını yaparak başlayalım. 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı şekeri tencereye koyup ocağa alalım.
- Çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra içine tereyağ ve şekerli vanilyayı ekleyip özleştiriyoruz.
- Krema hazır üzerine streç sinema koyup hava almaması sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyorum.
- Soğuyan muhallebiye birinci evvel 200 ml sıvı krema yı ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra 1 bardak süt ile çırpmış olduğum krem şantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Artık sıra çikolata sosunu hazırlamakta. İsterseniz çikolata sosunu hazır olarakta yapabilirsiniz. Ben meskende yapmayı tercih ettim.
- Bu basamakta 200ml sıvı kremayı bir tavaya alıp ocakta ısıtıyoruz. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıp içine bitter ve sütlü çikolatayı ekliyoruz ve uygunca karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
- Kekin üzerine dökeceğimiz nescafeli karışımı da hazırlayalım. Bir kabın içine 2. 5 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı granül nescafeyi ve 1 yemek kaşığı şekeri koyup karışıyoruz.
- Bu etaba kadar yaptıklarımızın hepsini kek pişene kadar dinlendiriyoruz. Artık keki yapalım, 3 yumurta, 1 su bardağı şeker köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonrasında sıvı yağ, sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz. Artık sırası ile birinci evvel kakaolu pudingi ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra un, kakao, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilya ekleyip kek karışımını hazır ediyoruz.
- Fırın ısısı 180 derece de evvelden 10 dakika ısınmış olacak. 25 dakika denetimli pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp fırından alıyoruz.
- Kekin birinci sıcaklığı çıkınca nescafeli karışımı üzerine eşit biçimde döküyoruz. Daha sonra sırasıyla yapmış olduğumuz kremayı döküyoruz (Bu kademede krema çok gelebilir çikolata sosuna yer kalacak halde kremayı koyalım. Benim yaptığım kek biraz fazla kabardığı için kremanın hepsini kullanamadım)
- Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra istediğimiz materyallerle süslüyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.