iltasyazilim
FD Üye
Ağzı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağı
*125 gr eritilmiş ve soğumuş margarin
*2 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
*2 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un
İç Malzemesi İçin
*1 adet haşlanmış patates
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Ağzı Açık Poğaça Tarifi Yapılışı
Ben çok sevdiğim için sık sık poğaça yapıyorum sizlerle de paylaşıyorum Genellikle bütün malzemeler hemen hemen aynı ya şekilleri farklı oluyor ya da iç malzemesi Evet gelelim tarife hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştıralım Unu ölçülü bir şekilde dökerek yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım İç malzemesini ufalayıp karıştıralım Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp açalım iç malzemesini koyup tek taraflı kapatalım Tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim Deneyenlere afiyetler olsun olmayanlara da ALLAH yedirmeyi nasip etsin AKIN
*1 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağı
*125 gr eritilmiş ve soğumuş margarin
*2 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
*2 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un
İç Malzemesi İçin
*1 adet haşlanmış patates
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Ağzı Açık Poğaça Tarifi Yapılışı
Ben çok sevdiğim için sık sık poğaça yapıyorum sizlerle de paylaşıyorum Genellikle bütün malzemeler hemen hemen aynı ya şekilleri farklı oluyor ya da iç malzemesi Evet gelelim tarife hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştıralım Unu ölçülü bir şekilde dökerek yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım İç malzemesini ufalayıp karıştıralım Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp açalım iç malzemesini koyup tek taraflı kapatalım Tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim Deneyenlere afiyetler olsun olmayanlara da ALLAH yedirmeyi nasip etsin AKIN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.