Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahmet Selçuk İLKAN

Ahmet Selçuk İLKAN
0
115

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Ahmet Selçuk İlkan 1955 yılında Adana'da doğdu Birincil ve orta öğrenimini bambaşka yerde tamamladıLise yıllarında yazdığı ve değişik sanat dergilerinde yayınlanan şiirleri ile dikkat çekti1973 yılında yüksek öğrenimini bitirmek üzere Almanya'nın Berlin şehrine gitti Berlin Teknik Üniversitesinde Mİmarlık eğitimini sürdürürken bir yandan da sanat çalışmalırana devam etti

1975 yılında Hayat Dergisi'nin düzenlediği 'Aşk' konulu şiir yarışmasında 'Hatırlar mısın? ' isimli şiiriyle birincil birincilik ödülünü kazandı

1976 yılında Mimarlık öğrenimini yarım bırakarak Türkiye'ye döndü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi ve 1980 yılında mezun oldu1978 yılında profesyonel olarak şarkı sözü yazarlığına da başlayan İlkan'ın şarkıları o dönemin popüler sanatçıları seslendirdiBirincil şarkıları şunlardır: Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Ayrılık Kolyesi, Neredesin Ey Şans, Bundan Böyle Ne Duamsın Ne Bedduam, Bayramın Olsun vs

Bu güne dek Türk müzik dünyasının en ünlü bestekâr ve yorumcuları ile çalışan İlkan'ın 1000'in üzerinde eseri bulunmaktadır, bunlardan ilk akla gelen; Islak Kırpıntı, Tahta Masa, Kahır mektubu, Hatıralar, Bir PazarGünü, Sabahçı Kahvesi, Hatıram olsun, Bir Gülü Sevdim, Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Sevdalıyım, YazıkÇaykarası, Çocukların Günahı Ne, Ben Ne Millet Gördüm, Bana Sor Yalnızlığı, Eskici, Seninle Aşkımız Eski Bir Roman, Bir Cennettir Bu Dünya, Kurşuna Lüzum Değil, Selamlama Olsun, BizimSokaklar, YineBugün Sensiz, Bir Evet Yeter, Seni Sana Emanet Ediyorum, Ya Benimsin Ya Toprağın, Sana Hasret Gideceğim, Liselim, Mastika ve diğerleri

Ahmet Selçuk İlkan'ın bir başka özelliği Türk müzik dünyasında birincil melodi şiir akımını başlatmış olmasıdır Mum Işıgında (Ayten) isimli şiir albümü 1982 yılında piyasaya sürüldüğünde yepyeni bir akıntı etap seslerini beraberinde getiriyordu1991 yılında ilk şiir klibini çeken İlkan'ın bu güne dek yayınlanmış 8 tane şiir albümü bulunuyor

*

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt