![ahududu-cilek-receli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/16/ahududu-cilek-receli.jpg)
Ahududu Çilek Reçeli Tanımı İçin Gereçler
Ahududu reçeli için gereçler:
- 1- 1/2 (yarım) kg ahududu
- 1 -1/2 (yarım) kg + 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
- 1 -1/2 (yarım) kg çilek
- 1 -1/2 (yarım) kg toz şeker
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon tuzu
Ahududu Çilek Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çileklerinizin saplarını çıkarmakla başlayın.
- Çilekleriniz çok iriyse ikiye bölebilirsiniz.
- Her iki meyvenizi güzelce yıkayın.
- Sularını süzdükten sonra üzerine şekerlerini dökerek bir gece bu formda bekletip sulanmasını sağlayın.
- Sonraki gün yüksek ateşte derin bir tencerede, bir kaç dakika kaynaştıktan sonra derecesini iki derece daha indirip yaklaşık yarım saat pişirin.
- Pişirme esnasında bir yandan köpüklerini alın.
- Ocaktan indirmeye yakın limon tuzunu ekleyip bir kaç taşımlık daha kaynatın.
- Reçellerinizi koyduğunuz saklama kavanozlarınızda yeterlice soğutun.
- Ağzını kapatıp bir kaç gün güneş gören bir penceresiniz önüne koyarak daha da düzgün kıvam almasını sağlayın.