Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ahududu Çilek Reçeli

Ahududu Çilek Reçeli
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ahududu-cilek-receli.jpg

Ahududu Çilek Reçeli Tanımı İçin Gereçler


Ahududu reçeli için gereçler:
  • 1- 1/2 (yarım) kg ahududu
  • 1 -1/2 (yarım) kg + 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
Çilek reçeli için materyaller:
  • 1 -1/2 (yarım) kg çilek
  • 1 -1/2 (yarım) kg toz şeker
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon tuzu

Ahududu Çilek Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Çileklerinizin saplarını çıkarmakla başlayın.
  2. Çilekleriniz çok iriyse ikiye bölebilirsiniz.
  3. Her iki meyvenizi güzelce yıkayın.
  4. Sularını süzdükten sonra üzerine şekerlerini dökerek bir gece bu formda bekletip sulanmasını sağlayın.
  5. Sonraki gün yüksek ateşte derin bir tencerede, bir kaç dakika kaynaştıktan sonra derecesini iki derece daha indirip yaklaşık yarım saat pişirin.
  6. Pişirme esnasında bir yandan köpüklerini alın.
  7. Ocaktan indirmeye yakın limon tuzunu ekleyip bir kaç taşımlık daha kaynatın.
  8. Reçellerinizi koyduğunuz saklama kavanozlarınızda yeterlice soğutun.
  9. Ağzını kapatıp bir kaç gün güneş gören bir penceresiniz önüne koyarak daha da düzgün kıvam almasını sağlayın.
 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt